JOUW EIGEN FOTOMAGAZINE
PROFESSIONEEL GEMAAKT!

• MAAK EEN FOTOMAGAZINE •​

In een paar duidelijke stappen

Een magazine is een combinatie van foto’s en tekst. Foto’s met onderschriften, aangevuld met een verhaal, een herinnering of een anekdote. Het onderwerp kan van alles zijn: een bijzondere ervaring, een project of een biografie. Het totaal van beeld en tekst geeft een compleet beeld. Wij zijn geen printers of drukkers, wij helpen je bij de inhoud en vormgeving. Wij bekijken teksten, beoordelen eventueel de foto’s en laten het daarna – na goedkeuring – printen. De initiële kosten voor het maken van een Photo-Story zijn uiteraard eenmalig, alle latere bestellingen gaan tegen de print prijs. Bekijk ook de video, zodat je kunt zien wat er van je wordt verwacht om tot een mooi resultaat te komen.

1. Hoe ga je te werk? Bekijk eerst de voorbeeldmagazines, laat ze op je inwerken. Probeer daarna je idee uit te werken.

2. Een Photo-Story magazine bestaat uit een cover = het omslag en het binnenwerk. Totaal minimaal 24 pagina’s. Maak een eerste keuze voor de omvang. Om meteen aan de slag te kunnen gaan is het goed om nu eerst even dit leaflet te downloaden. Hierop staat alles over de indeling je magazine.

3. Nu doe je de bestelling. Je download de mappen die nodig zijn en gaat aan de slag. Voor de zekerheid sturen we je nog een instructiemagazine toe, zodat je alles rustig kunt bekijken.

Uiteraard moet het omslag ‘pakkend’ zijn. Mooie foto, korte aansprekende titel. De achterpagina is  – meestal – een foto met een korte tekst over de inhoud. Het binnenwerk begint met de pagina waarop de titel nogmaals wordt vermeld, eventueel met een korte intro-tekst. Daarna kan worden ingedeeld op basis van steeds twee tegenover elkaar liggende pagina’s, die samen één beeld geven. We noemen dat stramienen. De eerste – introductie – pagina is meestal een pagina waarop ook tekst staat. Daarna kan het magazine vrij naar eigen inzicht worden ingedeeld. Met veel of weinig tekst, met grote of kleine foto’s. Minimaal vul je, naast het omslag, 10 stramienen, dat zijn de lay-out pagina’s van het binnenwerk – daarmee komt het totaal samen met het omslagkatern, dat 4 pagina’s telt, op 24 pagina’s. Deze omvang kan, naar behoefte, worden uitgebreid. 

Ben je ermee klaar, dan upload het geheel naar onze ‘cloud’ en gaan wij maken er het gewenste fotomagazine van. Daarvan sturen we je een PDF ter controle. Ga je akkoord dan zorgen we voor mooie magazines in het aantal dat je hebt besteld.

Een fotomagazine maak je niet alleen voor jezelf. Daarom is de minimale afname 5 exemplaren. De prijs die wij berekenen voor onze begeleiding is gebaseerd op het aantal lay-out pagina’s dat wordt gemaakt en wordt hoger als er meer pagina’s worden toegevoegd. Uitbreidingen gaan per 4 pagina’s.

Als er vragen zijn, mail ons: info@photo-story.nl

pop up 1
Pop up 2
]
Pop up 4
]
]
]
]
]
]