Het verhaal

Een magazine is een combinatie van foto’s en tekst. Foto’s met onderschriften, aangevuld met een verhaal of een anekdote. Het onderwerp kan van alles zijn: ervaring, een project of een biografie. Het totaal van beeld en tekst geeft een compleet beeld. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jou of in wat je doet. Wij zijn geen printers of drukkers, wij zorgen voor de inhoud. Wij bekijken teksten, beoordelen eventueel de foto’s en besteden het dan uit bij een goed printbedrijf. Een bedrijf dat een mooi product maakt voor een aantrekkelijke prijs. De initiële kosten voor het maken van een Photo-Story zijn uiteraard eenmalig, alle latere bestellingen gaan tegen de print prijs.

Het Photo-Story magazine bestaat uit een cover – het omslag – en het binnenwerk.

Het omslag moet ‘pakkend’ zijn. Mooie foto op de cover, korte aansprekende titel. Het achterplat een foto met een korte verhelderende tekst

Het binnenwerk begint met een titelpagina en daarna kan het worden ingedeeld op basis van een aantal ’spreadpagina’s’.

Dat zijn steeds 2 tegenover elkaar liggende pagina’s, die samen het beeld geven dat je ziet als je een magazine openslaat. De eerste – intro – pagina is meestal met een pagina waarop ook tekst staat.

Daarna kan naar eigen inzicht worden ingedeeld, met veel of weinig tekst, met grote of kleine foto’s.

Minimaal vul je 10 spreadpagina’s binnenwerk – dit maakt de inhoud totaal met het omslag samen op totaal 24 pagina’s – maar dat kan naar eigen inzicht worden uitgebreid.

De prijs die wij berekenen voor onze begeleiding is gebaseerd op op 10 spreads + omslag en wordt meer als er meer pagina’s worden toegevoegd. Uitbreidingen gaan per 2 spreads – dus 4 pagina’s.

° De werkwijze is als volgt: je kiest een voorbeeld spreadpagina, die download je.

° Dan maak je een mapje aan waarin je de bijbehorende tekst en foto’s plaatst.

° Daarna de volgende spread met weer een – ander – mapje.

Uiteindelijk heb je het hele magazine op die manier samengesteld. Dan kun je alle mapjes uploaden en kan de order worden gegeven en uitgevoerd.

Onder het kopje prijzen – in het menu – kun je precies zien wat het kost.

Meestal heb je dan binnen een paar dagen een PDF van het complete magazine, waarin wij tekst en beeld hebben nagekeken en geplaatst.

Na akkoord wordt de opdracht voor het printen geplaatst in het aantal dat is besteld.

Als bovenstaande niet helemaal duidelijk is mail ons info@photo-story.nl met je vragen of opmerkingen.

error: Content is protected !!